tiistai 29. maaliskuuta 2016

Väestö

               2. Väestö - kasvavaa ja vähenevää


Väestöllä tarkoitetaan tietyllä alueella asuvia ihmisiä. Maapallon väestö on ylittänyt jo seitsemän  miljardin rajan mikä kertoo siitä että ihmisä on maapallolla todella paljon. Teollistuminen ja lääketieteen kehittyminen nosti väestönkehitystä todella paljon.
 Väkilukuun vaikuttavat sekä syntyvyys että kuolleisuus. Ennen vanhaan ihmisä syntyi enemmän mitä tällä hetkellä mutta lapsikuolevaisuus oli silloin suuri. Hygienian, lääkkeiden ja rokotuste kehittyminen teollisuusmaissa johti siihen että lapsikuolleisuus laski. Mitä suurempi ero syntyvyyden ja kuolleisuuden välillä on, sit suurempi on luonnollinen väestön kasvu. 





tehtävä 4 sivulta 16. Pohdi, mitkä seikat vaikuttavat siihen, että imeväiskuolleisuus on niin alhaisella tasolla kaikissa Pohjoismaissa.

Pohjoismaiden lääketiede ja hygienia on todella hyvä jonka seurauksena alle vuoden ikäisten lasten kuolleisuus on todella pieni. Alle vuoden ikäisiä lapsia seurataan tarkasti neuvolakäynneillä ja muilla tavoilla jonka takia heidän sairauksiaan voidaan ehkäistä jo varhaissa ajoin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti