tiistai 29. maaliskuuta 2016

Väestö

                             4. Köyhyys ja kehitys


Köyhyys määritellään kahdella eri tavalla, absoluuttisesti ja suhteellisesti. Absoluuttisella köyhyydellä tarkoitetaan puutetta ravinnosta ja puhtaasta juomavedestä. Afrikkaa voidaan puhutella absoluuttisella köyhyydellä. Suhtellinen köyhyys mitataan suhteessa muihin ihmisiin ja kansakuntiin. Alle 60% maansa keskitulosta tieenaavat luokitellaan köyhiksi. Tämän seurauksena kaikissa maissa on köyhiä ihmisiä.

Köyhiä valtioita kutsutaan monilla erilaisilla nimityksillä. Aiemmin niitä kutsuttiin alikehittyneiksi maiksii sen jälkeen kehitysmaiksi jonka jälkeen kolmanneksi maiksi ja köyhäksi eteläksi. Nykyään köyhiä maita puhutellaan kehittyviksi maiksi koska vaikka maat ovat köyhiä niin niiden asukkailla on syytä uskoa parempaan tulevaisuuteen.



tehtävä 2 sivulta 29. Mainitse kolme syytä, miksi teollisuusmaiden on tarjottava kehitysapua kehittyville maille.

1. Koska teollisuusmaissa menee niin paljon paremmin mitä kehittyvissä maissa niin kyllä teollisuusmaiden varallisuus riittää auttaa nälkää ja puhtaan juomaveden puuttellisia maita.
2. Kehitysavun seuraksena saataisiin poistettua kokonaa kehittyvät maat ja maailma olisi tasavertainen.
3. Jos kehittyvät maat saataisiin kuntoon niin joskus ne entiset kehittyvät maat auttavat sitten uusia kehittyviä maita.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti